בפוסט אסטרטגיות לטיפול במשבר הקורונה התייחסתי לאסטרטגיית המיגור, שיש הקוראים לה גם אסטרטגיית "אפס הדבקה".
הערב (25.1.2021) חוסנתי חיסון שני נגד הקורונה. את דקות ההמתנה ניצלתי לקריאת מאמרים במגזין החודשי של דה מרקר של חודש דצמבר.
הספקתי לקרוא שלושה מאמרים ששניים מהם עוסקים בשאלה של בועה או לא בועה בשוק מניות ההיי-טק? אני מתכוון להתייחס לסוגיי באופן כללי בבלוג כלכלי ובאופן ספציפי לחברות היי-טק מובילות בעולם בבלוג על מחשבים.
בבלוג הזה אתייחס למאמר השלישי. כותרתו היא: "תלמדו מהמזרח".
כותב המאמר הוא עומייר חק, תרגמה את המאמר: טלי גולדשטין.
המאמר מציג את עליונותה של אסטרטגיית המיגור לעומת אסטרטגיית השטחת העקומה.
הרמז שקיבלתי לגבי זהותו של חק, הוא השימוש החוזר שלו במונח "אנחנו" בהתייחס למזרח.
הטענה שלו היא שהמזרח (כולל ניו זילנד ואוסטרליה) בחר באסטרטגיה הנכונה של מיגור. במערב בחרו באסטרטגיית השטחת העקומה המוטעית.
הבסיס לבחירה הזו היה "אינדיבידואליזם רעיל" ואדישות. לא היה קשב למה שעושים במזרח.
המערב מסתמך במידה רבה על חיסונים אבל חיסונים אינם מספיקים וייקח זמן רב לחסן את כולם.
השורה התחתונה שלו: 97% מתוך כחצי מיליון בני אדם שמתו מהנגיף היו עדיין איתנו.
נתונים ושורות תחתונות
אני לא ממהר לקנות את השורה התחתונה של 97%. בטח ללא בדיקה מעמיקה אבל גם לו היה מדובר באחוז נמוך בהרבה, נניח 50% או 30% זה מספיק משכנע.
עומייר חק מביא גם גרף ונתונים. בהנחה שהנתונים נכונים, הפער בין התמותה היומיים החדשים הממוצעים למיליון בני אדם בשבוע הוא גדול מאוד. המקור הוא: CDC האירופי. מעודכן ל-13 בנובמבר.
הפערים בגרף בין בריטניה (6 מקרים) אירפה (מעל ל-5), ארה"ב (מתקרב ל-4) מצד אחד לבין ניו זילנד וקוריאה (קרוב ל-0 בכל אחת מהן) ואסיה (גבוה משתי המדינות הנ"ל אבל הרבה מתחת ל-0.5) הם גדולים מאוד.
התעלומה מיהו חק?
בדפדוף בגוגל מצאתי התייחסות לאיש במאמר אחר בדה מרקר. הוא מתואר שם כ"בלוגר פורה שכותב על כלכלה פוליטית ומנתח את האירועים הכלכליים השוטפים". מדבריו בראיון לעיתון עולה שהוא כלכלן במקצועו. בעבר עבד בתחום הפרסום. תיאור נוסף: "מתייחס לתסכולים ולכאבים של בני הדור שלו בני ה-30 ומשהו בעולם המערבי האנגלו-סקסי".
במקומות אחרים הוא מוגדר כאדם המחלק את זמנו בין לונדון לבין ניו יורק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה